Kategorier
Okategoriserade

IFK Skövde FK och Skövde KIK skriver samarbetsavtal

Vi fortsätter att vara två föreningar – inte tre.

Med start 1/1 2023 skriver IFK Skövde FK och Skövde KIK ett samarbetsavtal inom ett antal områden. Detta är starten på det fördjupade samarbete som utretts under några år. I samarbetsavtalet bibehålls syftet att med hjälp av fler resurser utveckla föreningarna utifrån samtliga intressenters perspektiv med fler ideella krafter vilka jobbar för barn och ungdomars bästa oavsett kön.

Det fördjupande samarbetet kommer att stärka föreningarna vilket innebär en gynnsam utveckling för fotbollsspelande tjejer och killar då man bland annat får en samlad ledarkompetens och ledarförsörjning. Föreningarna får en gemensam administration, ett gemensamt kansli och gemensamma styrelsemöten.

Dessutom kommer föreningarna presentera ett gemensamt erbjudande till sponsorer, leverantörer och samarbetspartners, vilket kommer vara en styrka i arbetet både med att hitta nya och i arbetet med de befintliga.

För att få en stark tillhörighet föreningarna emellan kommer de aktiva att bära likadana tränings- och matchkläder, vilket under 2023 innebär att representationslagens matchställ får samma utformning och en ny föreningsgemensam overall tas fram. Framöver kommer våra cirka 1000 ungdomar förenas i samma färger på Lillegårdens IP.

Varför inte tre föreningar som presenterats tidigare med Skövde FK?

Det korta svaret är enkelheten. Arbetet med att starta en ny förening för klubbarnas ungdomssektioner är ett stort, komplext och mycket tidskrävande arbete. Den arbetsinsatsen kan nu i stället riktas mot föreningarnas ordinarie verksamhet och det fördjupade samarbetet.

Frågor hänvisas till föreningarnas respektive ordförande

Anna-Lena Wetterteg
070-911 15 97
anna-lena@skik.se

Joakim Wendt
070-848 78 74
j.wendt@sisab.info

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.