Kategorier
Okategoriserade

IFK och Skövde KIK utreder samarbete

Skövde KIK och IFK Skövde Fotboll planerar för ett eventuellt framtida samarbete. Därför kommer en projektgrupp att tillsättas som förutsättningslöst skall utreda möjligheter för olika former av samarbete.

– Vi blev inviterade av IFK Skövde för att diskutera framtiden, och vi tycker det här verkar spännande, säger Skövde KIK:s ordförande Anna-Lena Wetterteg.

I onsdags träffades representanter för de båda föreningarna i IFK Skövdes klubbstuga på Lillegården. På bordet fanns en lista med olika förutsättningar som behöver lyftas fram och undersökas. Det är många olika frågeställningar som behöver utredas inför ett eventuellt framtida samarbete.

– Vi ser en möjlighet att de här två föreningarna kan bli en mycket stark kraft om vi kan hitta former för ett samarbete, säger IFK:s ordförande Joakim Wendt.

Efter de inledande diskussionerna överlade Skövde KIK:s styrelse och en stund senare kom föreningens representanter tillbaka med ett besked.

– Vi vill gå vidare med att undersöka möjligheterna till samarbete, därför tillsätter vi en projektgrupp tillsammans med IFK, säger Anna-Lena Wetterteg.

Totalt har de två klubbarna cirka 850 ungdomar samt runt 150 ledare i sina verksamheter

En utredningsgrupp med tre representanter från vardera föreningen kommer att tillsättas inom de närmaste dagarna. Gruppen kommer att få hjälp av en processledare från SISU, Idrottsutbildarna. Dessutom kommer utredningen att ha en referensgrupp med representanter från Västergötlands Fotbollförbund och Skövde Fritid.

Kan det här till och med sluta med att de två föreningarna går samman?

– Vi vill avvakta vad utredningen kommer fram till, och utesluter inget, säger Joakim Wendt.

– I nuläget sätter vi igång utredningen, sen får vi se vad vi landar i, säger Anna-Lena Wetterteg.

Först ska projektgruppen utses, de ska få ramar för sitt uppdrag samt en tidsplan för arbetet. Båda föreningarna kommer därefter att fortsättningsvis informera sina medlemmar och även ge möjlighet att lämna synpunkter kring samarbetsfrågorna. Eventuella frågor i dagsläget hänvisas till styrelsen i respektive förening.

Vänliga hälsningar

Styrelsen i Skövde Kvinnliga IK samt styrelsen i IFK Skövde Fotboll

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.