Kategorier
Okategoriserade

Skövde KIK och IFK har mötts igen

Arbetet med utredningen om utökat samarbete och ett eventuellt samgående mellan Skövde KIK och IFK Skövde Fotboll fortgår.

Målsättningen är att ett förslag, som båda föreningarnas medlemmar skall
ta ställning till, skall ligga på bordet i juni.


Arbetsgruppen förra måndagen sitt andra möte under ledning av Sisus Margareta Persson och Åsa Bogren. Inbjuden gäst då var Lidköpings FK:s före detta klubbchef Hans-Fredrik Johansson. Hans-
Fredrik jobbar fortfarande kvar i LFK även om han inte längre tituleras klubbchef.


Lidköping har både dam- och herrfotboll i sin verksamhet.  I LFK finns runt 270 flickor och 480 pojkar samt cirka 120 tränare/ledare. Föreningen har en styrelse och en sportrupp. Sportgruppen äger de sportsliga frågorna för både dam-och herrverksamheten. Hans-Fredriks egen uppfattning är att det är ”överlägset” att både dam och herr samsas i en gemensam sportgrupp. Dessutom finns en ungdomssektion, en arrangemangsgrupp och en marknadsgrupp.


När det gäller ungdomsverksamheten så arrangerar LFK en Summer Cup och Bollskola där flickor och pojkar deltar. Dessutom försöker föreningen att få flicklagen och pojklagen att åka till samma cuper.


Hans-Fredrik skickade med några råd till arbetsgruppen:


• Syftet med en eventuell sammanslagning.
• Målsättningar.
• Hur når vi dit?


 Ekonomi


När det gäller hur de ekonomiska förutsättningarna ser ut kommer Jerker Wetterteg och Roger Emanuelsson att analysera båda klubbarnas status och dessutom komma med förslag till lösningar  vid en eventuell sammanslagning.


 I arbetsgruppen deltog från Skövde KIK Caroline Callerud, Anders Lind och Magnus Johansson. Dessutom Anna-Lena Wetterteg. Från IFK Skövde deltog Lennart Persson.


Nästa möte för arbetsgruppen är planerat till den 17 februari. På dagordningen står då:


 • Stadgar, behövs stadgeändringar?
• Ta fram förslag till en gemensam organisation.
• Ta fram förslag till samarbetsformer.


Vänliga hälsningar styrelsen i Skövde Kvinnliga IK samt styrelsen i IFK Skövde Fotboll

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.